کانون ارزیابی و توسعه
اجرای کانون ارزیابی و توسعه
كانونهای ارزيابی به منظور تحقق اهداف متعددی بهكار میروند. اسـتفاده از شـبيهسازیها و تمرينهای چندگانه، قابليت پيشبينی بالايی را برای كانونهـای ارزيـابی ايجـاد ميكند. مهمترين دلايل استفاده از كانونهای ارزيابی جذب، انتصاب، حفظ و توسعه كاركنان است. سازمانهای موفق مديران ميانی، ارشـد و حتـی كارشناسان خود را بـا توجه بـه بازخورد كانون ارزيابی به كار میگمارند.
ارتقاء بهره وری نیروی انسانی که در گرو شناسایی کارکنان کلیدی، استعدادها، شناخت شایستگیهای آنان و به کارگماری صحیح افراد در جای مناسب می باشد ، یکی از چالش های اصلی حوزۀ منابع انسانی است که سالهاست مورد توجه جوامع علمی توسعه یافته قرارگرفته است .این مهم از طریق کانون های ارزیابی و توسعه به شکلی اثربخش و مطمئن قابل انجام است.
مدیریت و توسعه شایستگیهای حرفهای مدیران، یکی از عوامل مؤثر در ﺟﺬﺏ، تربیت و توانمندسازی آنان است. مدیریت شایستگیها موجب توسعه عملکرد فرد و سازمان خواهد شد. اگر شایستگیهای مدیران ﻭ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺁن مدیریت شود و همواره مورد ارزیابی مستمر قرار گیرد، عملکرد آنان اثربخش، منظم و هدفمند خواهد شد. از همین رو، سازمانهای آیندهنگر، به دنبال طراحی و بکارگیری نظامهای ارزیابی و توسعه شایستگیهای مدیران خود هستند.
ترسیم شایستگی های عمومی و اختصاصی
محور و اساس ارزیابی، وجود الگو و شاخصهای ارزیابی است. بر این باور، کانونهای ارزیابی نیز برای ارزیابی شایستگیهای حرفهای و شغلی افراد، به شاخصها و الگوهای ارزیابی نیاز دارند. مدل شایستگی، پاسخگوی این نیاز است. برای شناسایی و تدوین شایستگیها در سازمانها رویکردها و دستهبندیهای مختلفی وجود دارد.
کتاب کانون ارزیابی و توسعه منابع انسانی
کتاب کانون ارزیابی و توسعه منابع انسانی جامع ترین کتاب فارسی در زمینه مبانی، اصول و روشهای علمی و طراحی، اجرا ، مدیریت و استقرار کانونهای ارزیابی در سازمانها به صورت کاربردی و با تاکید بر تجارب مولفان می باشد.
وجه تمایز این کتاب این است که مفاهیم یاد شده در آن از سه دریچه ی سازمان ، ارزیابی شونده و ارزیاب تبیین شده و از این حیث راهنمایی جامع و کاربردی برای سازمان ها و افراد به شمار می رود.
تیم کانون ارزیابی و توسعه موسسه رشد و سرمایه انسانی ایرانیان (رسا) با استفاده از علم روانشناسی و فناوری بروز ، سازمان ها و افراد را قادر می سازد تا ظرفیت های بالفعل و بالقوه ی خود را به شکلی اثر بخش و علمی ارزیابی کرده و توسعه دهند.